Helgkurs Förarintyg

Många ungdomar har genom åren tagit förarintyg på våra läger på Lilsved. Vi har ofta fått frågan från föräldrar och syskon som också vill ta förarbevis för motorbåt med oss.  

Nu kan vi erbjuda en unik kombination av teori och praktik under en helg i maj. Det är en grundkurs för dig som vill lära dig att hantera din motorbåt. Du lär dig att läsa sjökort med tillhörande hjälpmedel och att navigera inomskärs i dagsljus. Många försäkringsbolag ger rabatt på båtförsäkringen om du har Förarintyg.  

Välkommen att boka en intensivkurs med oss för att ta Förarintyg för fritidsbåt tillsammans med våra duktiga instruktörer.  

När: 9-10 maj
Var: Bosön Idrottsskola
Tid: Lördag och söndag 9-18 inklusive paus för lunch, fika och båtpraktik.
Prov: 12 maj kl. 19-21 på Bosön
Vem: För dig som är 15 år eller äldre  

Upplägg: Kursen består av totalt 16 timmar. Vi varvar föreläsningar med gemensamma uppgifter och i att öva på praktiska delar som exempelvis knopar. Gruppvis övar vi också på att köra med våra båtar, Arronet 18 foot styrpulpet. Kursen följer Nämnden För Båtlivsutbildnings kunskapskrav och efter kursen får du möjlighet att skriva provet under ett provtillfälle.  

Innehåll: Navigation inomskärs, sjösäkerhet, sjömanskap, knopar och sjövägsregler. Störst fokus ligger på navigationen och sjövägsregler.  

Undervisning: Under 2 dagar sker undervisningen i lektionssal på Bosön Idrottsskola på Lidingö. Vi delar upp gruppen och kombinerar teori med båtkörning.  

Tentamen av förarintyg: Skriftlig examination Efter genomförd kurshelg erbjuder vi ett examinationstillfälle på kvällstid tisdagen den 12 maj kl 19-21. Vi bjuder på fika.

Utskick av kursmaterial: Vi skickar ut digital kurslitteratur innan kursstart så du kan komma väl förberedd till kurshelgen.  

Pris: 3995 kr

Priset inkluderar; förberedande digital kurs, kursmaterial, praktik i våra båtar, lunch lördag och söndag, fika alla dagar, efterföljande provtillfälle inkl. examinationsavgift/bok.
Motorbåtsutbildning
© 2021 Svensk Lägerverksamhet AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious